Alba Qeramika
P

rodukte

L

ajmet më të lexuara

ECOWEEK Prishtina 2014

Organizata joqeveritare ECOciety, në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës dhe Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës së Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, organizon Konferencën Ndërkombëtare & Punëtoritë e Dizajnit të Qëndrueshëm ECOWEEK Prishtina 2014. Kjo ngjarje do të mbahet gjatë datave 12-19 tetor 2014 në Modelariumin e Fakultetit të Arkitekturës në Prishtinë.

Restaurimi i Kalasë së Prizrenit

Kalaja e Prizrenit do të jetë një nga pikat kryesore turistike të Kosovës, në veçanti pas një restaurimi gjithëpërfshirës që do t’i bëhet asaj. Për këtë sot Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ambasada Amerikane në Prishtinë, Instituti Arkeologjik i Kosovës (IAK) dhe organizata Trashëgimia Kulturore Pa Kufij (CHWB) kanë nënshkruar Memorandumin e Bashkëpunimit për konservimin dhe restaurimin e Kalasë së Prizrenit. Për këtë projekt, Ambasada Amerikane në Pri

Albaqeramika

Mirë se vini dhe – faleminderit! Stina e verës në Kosovë ka kuptimin edhe të festës. E kjo festë gjithsesi është e dyfishtë. E para, për shkak se gjatë kësaj stine ka më së shumti ardhje të bashkatdhetarëve tanë nga mërgata dhe kjo shërben si gëzim i pamatshëm familjar. E dyta, meqë ata, si gjithmonë, investojnë në pronat e tyre dhe familjeve, fakt ky që ndihmon në gjallërimin më të madh të ekonomisë kosovare. Përgjatë 15 vjetëve të fundit, remitancat e