Si një ish student i Universitetit të Prishtinës, tash e ca dekada arkitekt aktiv në Zvicër, përkundër kohës tejet të kufizuar si resursi me i çmuar në filozofinë zviceriane, nuk mund të rri pa ndarë pak nga ajo, për të reaguar për diçka që do të duhej të bënte secili prej kolegëve të mi.

Stop Krimit Arkitektonik

Nga: URBANmagnet

Të jesh aty ku ndodh vetë ngjarja, e ti mbyllësh sytë, ta kesh armën në dorë, por jo dhe dijën që ta përdorësh atë, të fshehësh kokëulur, prapa xhamave të fortesës të cilen ti më shumë se cdo kush tjetër duhet ta mbrosh.

United Arab Emirates, and especially Dubai, produces grandiose projects known for their innovative approach and truly advanced concepts. This year, one of the most ambitious developing enterprises is going to be Floating Seahorse — luxury floating villas, partially hidden under water.

Keni vendosur që të ndërtoni një shtëpi të re dhe nuk keni bërë përzgjedhjen e projektit të shtësisë? Atëherë ne po ju paraqesim një projekt të shtëpisë bashkëkohore që të shërbej si frymëzim për të përzgjedhë një projekt të duhur.

Libri “Origjinat e urbanistikës moderne” që kam zgjedhur ta elaboroj në kuadër të punimit seminarik , është një libër që shkon përtej historisë së urbanistikës moderne, përtej origjinave të saj, si dhe përtej rrjedhës së ngjarjeve që çuan në transformimin e qyteteve.

Zaha Hadid, është Arkitektja e parë e cila u nominua për Çmimin më prestigjioz që jepet nga Mbretëria e Bashkur (UK) për punën e saj si Arkitekte. Në një ceremoni madhështore Zaha Hadid u shpërbly me (RIBA) Royal Gold Medal 2016 në Londër.

Located in the city of Mumbai, the Collage House takes a unique approach with its façade. S+PS Architects collaged together recycled doors and windows as a lesson in resourcefulness and frugality creating an eye-catching patchwork of history

You’ll be surprised how creative a house can look like when you’ll see these photos.

K

omuniteti

L

ajmet më të lexuara

Stop Krimit Arkitektonik

Të jesh aty ku ndodh vetë ngjarja, e ti mbyllësh sytë, ta kesh armën në dorë, por jo dhe dijën që ta përdorësh atë, të fshehësh kokëulur, prapa xhamave të fortesës të cilen ti më shumë se cdo kush tjetër duhet ta mbrosh.

Projekt për shtëpi bashkëkohore

Keni vendosur që të ndërtoni një shtëpi të re dhe nuk keni bërë përzgjedhjen e projektit të shtësisë? Atëherë ne po ju paraqesim një projekt të shtëpisë bashkëkohore që të shërbej si frymëzim për të përzgjedhë një projekt të duhur.

Astrit Nixha zgjedhet Kryetarë i Asociacionit të Arkitektëve

Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës ka mbajtur sot Kuvendin e nëntë zgjedhor, ku janë zgjedhur strukturat e reja udhëheqëse.